Total İstasyonları Logo

Ozon Teknolojisi ile Hijyen TOTAL İstasyonlarında!



Evde kalmamız ve hijyen kurallarına azami özen göstermemiz gereken bugünlerde, dışarıda çalışmak zorunda olanların yolda güvenebileceği bir akaryakıt istasyonu var. Bizim için sağlığınız her şeyden daha değerli.

Virüs ve bakterileri %99.9 oranında yok eden Ozon Teknolojisi akaryakıt sektöründe ilk defa TOTAL istasyonlarında! 2018 yılından beri Ozon Gazı ile hijyen sağlayan cihazlar, tuvaletlerimizde 7 gün 24 saat aralıksız çalışır, virüs ve bakterilere karşı %99.9 oranında dezenfeksiyon sağlar.

Ozon cihazı ile hijyen sağlayan en yakın Total istasyonları listesine mobil uygulamamız üzerinden erişebilirsiniz. Burayı tıklayarak uygulamamızı indirebilirsiniz.

Ozonun Kimyasal Özellikleri


...

Ozon Gazının Bakteri ve Virüsler Üzerindeki Etkileri


... TOTAL istasyonlarının Uluslararası Ozon Derneği (IOA) üyesi çözüm ortağı Teknozone firmasının kendi sayfası üzerinden yayınladığı “Covid-2019 Mücadelesinde Ozon Kullanımı Hakkında Bilgilendirme” ve “Ozon Gazının Genel Kullanım Alanları” ile ilgili içeriklere buradan ulaşabilirsiniz.

Referanslar

James B. Hudson , Manju Sharma & Selvarani Vimalanathan Development of a Practical Method for Using Ozone Gas as a Virus Decontaminating Agent, Ozone: Science & Engineering, (2009)

Lin, Y.-C., H.-C. Juan, and Y.-C. Cheng, ‘‘Ozone Exposure in the Culture Medium Inhibits Enterovirus 71 Virus Replication and Modulates Cytokine Production in Rhabdomyosarcoma Cells’’, Antiviral Res., (2007).

M. S. Harakeh & M. Butler “Factors Increasing the Ozone Inactivation of Enteric Viruses in Effluent”, (1984)

Ibitoye, R.T., P. Sarkar, and S. Rajbhandari. “Pitfalls in the Management of Herpes Simplex Virus Encephalitis.” BMJ Case Reports (2012)

Murray, B.K., S. Ohmine, D.P. Tomer, K.J. Jensen, F.B. Johnson, J.J. Kirsi, R.A. Robison, and K.L. O’Neill. 2008. “Virion Disruption by Ozone mediated Reactive Oxygen Species.” Journal of Virological Methods (2008)

Rzezutka, A., and N. Cook. “Survival of Human Enteric Viruses in the Environment and Food.” FEMS Microbiology Reviews (2004)

Thurston-Enriquez, J.A., C.N. Haas, J. Jacangelo, and C.P. Gerba.“Inactivation of Enteric Adenovirus and Feline Calicivirus by Ozone.” Water Research (2005)

Turner, R., Z. Shehab, K. Osborne, and J.O. Hendley. 1982. “Shedding and Survival of Herpes Simplex Virus from Fever Blisters.” Pediatrics 70 (1982)

Vasickova, P., I. Pavlik, M. Verani, and A. Carducci. 2 “Issues Concerning Survival of Viruses on Surfaces.” Food and Environmental Virology 2 (2010)

Sharma, M. and J. B. Hudson, ‘‘Ozone Gas is an Effective and Practical Antibacterial Agent’’, Amer. J. Infect Control., (2008)

Shin, G.-A. and M.D. Sobsey, ‘‘Reduction of Norwalk Virus, Poliovirus 1, and Bacteriophage MS2 by Ozone Disinfection in Water’’, Appl. Environ. Microbiol. (2003).

Steinman, J., ‘‘Surrogate Viruses for Testing Virucidal Efficacy of Chemical Disinfectants’’, J. Hosp. Infect. (2004).

Terpstra, F.G., A.E. Van den Blink, L.M. Bos, A.G.C. Boots, F.H.M., E. Gijsen, Y. van Remmerden, H. Schuitemaker, and A.B. van’t Wout, ‘‘Resistance of Surface-dried Virus to Common Disinfection Procedures’’, J. Hosp. Infect., (2007).

Wells, K.H., J. Latino, and B.J. Poiesz, ‘‘Inactivation of Human Immunodeficiency Virus Type 1 by Ozone in Vitro’’, (1991).

Carpendale, M.T.F. and J.K. Freeberg, ‘‘Ozone Inactivates HIV at Noncytotoxic Concentrations’’, Antiviral Res., (1991).

Cataldo, F. ‘‘Ozone Degradation of Biological Macromolecules:Proteins, Hemoglobin, RNA, and DNA’’, Ozone: Sci. Eng., (2006).

Hudson, J.B., M. Sharma, and M. Petric, ‘‘Inactivation of Norovirus by Ozone Gas in Conditions Relevant to Healthcare’’, J. Hosp. Infect., (2007).

Huth, K.C., B. Saugel, F.M. Jakob, C. Cappello, M. Quirling, E. Paschos, K. Ern, R. Hickel, M.and K. Brand, ‘‘Effect of Aqueous Ozone on the NF-kB System’’, J. Dent. Res., (2007).

Khadre, M.A. and A.E. Yousef, ‘‘Susceptibility of Human Rotavirus to Ozone, High Pressure, and Pulsed Electric Field’’, J. Food Prot. (2002).

Kim, J.G., A.E. Yousef, and S. Dave, ‘‘Application of Ozone for Enhancing the Microbiological Safety and Quality of Foods: A Review’’, J. Food Prot. (1999).

Lin, Y.-C. and S.-C. Wu, ‘‘Effects of Ozone Exposure on Inactivation of Intra- and Extracellular Enterovirus 71’’, Antiviral Res., (2006).

Greici Petry, Luciana Grazziotin Rossato, Jaqueline Nespolo, Luiz Carlos Kreutz & Charise Dallazem Bertol “In Vitro Inactivation of Herpes Virus by Ozone”, Ozone: Science & Engineering, (2014)